Prijsindexering per 4 april 2022

wij hebben het antwoord!
Prijsindexering per 4 april 2022

Sinds ons laatste schrijven met betrekking tot de reguliere prijsverhoging van 3,5% per 1 februari 2022 zijn we helaas door een groot aantal toeleveranciers geconfronteerd met (significante) prijsstijgingen.

De oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie van ruim 6%, de hoge energie- en gasprijzen en de aanhoudende problemen op de grondstoffen markt zijn de voornaamste redenen voor deze prijsstijgingen. Helaas ontkomen we er niet aan om op een aantal productgroepen deze prijsstijgingen per 4 april 2022 (gedeeltelijk) ook aan u door te berekenen.
 

R-Vent Ventielen + afdichtringen

5%

R-Vent Flexibele dempers + slangen + hoezen

10% - 25%

R-Vent Accessoires

5% - 10%

R-Vent Bevestigings- en afdichtingsmaterialen

12%

Climate Recovery

25%

R-Vent Luchtbehandelingskasten en accessoires

5% - 10%


Voor onze eigen productie artikelen kunnen wij op dit moment nog geen concrete percentages delen. De staal prijzen markt is extreem volatiel. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een hoge mate van onzekerheid. Veel staal producenten krijgen te weinig halffabricaten uit Rusland en/of Oekraïne en worden daarnaast geconfronteerd met torenhoge energieprijzen.

De percentages gelden op basis van de bruto prijslijst per 1 februari 2022 en als netto prijsverhoging voor onze klanten die netto prijzen voeren. Via onderstaande link vindt u de complete brief met verder uitleg.
 
Indien u nog vragen heeft neemt u dan alstublieft contact op met uw vertegenwoordiger.
 
Klik hier de volledige brief met de prijsindexering per 4 april 2022