Projecten R-Vent

wij hebben het antwoord!
Projecten

Strandpaviljoen met energiezuinig ventilatiesysteem Energiezuinig ventileren met een warmtepomp?

wij hebben het antwoord!
Strandpaviljoen met energiezuinig ventilatiesysteem

Strandhuis "De Zeemeeuw" was een reeds bestaand standpaviljoen. Het oude paviljoen is geheel gesloopt en op dezelfde locatie is een schitterend nieuw en volledig duurzaam strandpaviljoen gebouwd. Het ventilatiesysteem is voorzien van een luchtbehandelingskast gekoppeld aan een warmtepomp en volgens de laatste horeca eisen ontworpen.  Het paviljoen is volledig van het gas af en wordt verwarmd door middel van een warmtepomp.

Volledige nieuwbouw van het strandpaviljoen was noodzakelijk om up-to-date te blijven voor zowel de gasten als voor werving van nieuw personeel.  Dat werkt liever in een fraai en modern gebouw. En de plek is het meer dan waard. De locatie, verscholen tussen de duinen, midden in Natura 2000-gebied, onderscheidt "De Zeemeeuw" van alle andere strandpaviljoens in de omgeving.

De opdrachtgever aan het woord

Eigenaar Marcel van Eijk heeft een volgens hem uniek paviljoen neergezet. ,,Door het hoogteverschil hebben we dynamiek gecreëerd. Je hebt niet het idee dat je in een grote zaal zit. Van binnen kijk je over de mensen op het terras heen naar het water, in plaats van naar een zee van tafels. Hier komen andere mensen dan in ons andere, Italiaanse, restaurant. Sommige mensen vinden het een nadeel dat je vanaf het parkeerterrein een eindje moet wandelen om hier te komen, maar het is ook een voordeel. Mensen komen hier nooit gestrest aan. Ze zijn al onthaast voordat ze op het terras neerstrijken.”

Gedegen samenwerking tussen leverancier en installateur voor het juiste antwoord.

Installateur Van Looij uit IJzendijke is erg blij met het meedenken van R-Vent & Spiraliet in opdracht van Plieger Goes. Door deze samenwerking waren minder mensen op de bouw aanwezig, minder facturen en slechts één aanspreekpunt. Zowel de opdrachtgever als de installateur zijn zeer tevreden over de communicatie, de totale invulling van het ontwerp door Spiraliet / R-Vent en de kwaliteit van het gerealiseerde ventilatiesysteem. Van de luchtbehandelingskast tot aan het complete kanaalsysteem met toevoerroosters.  Hij benadrukt daarbij de flexibilteit van de Engineerings afdeling van R-Vent tijdens de ontwerpfase waarbij meerdere uitdagingen naar voren kwamen.

Toegepaste R-Vent producten geleverd door Spiraliet in opdracht van Plieger Goes.

In strandpaviljoen de Zeemeeuw is een verscheidenheid aan R-Vent producten toegepast die al in de ontwerpfase door Engineerings-afdeling van R-Vent naadloos op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor was niet alleen de bouw van de installatie in korte tijd te realiseren, maar het zorgvuldige ontwerp draagt uiteindelijk ook bij aan het optimaal funtioneren van het het complete ventilatiesyteem in combinatie met de overige aanwezige systemen.

Zo is de werking van R-Vent Luchtbehandelingskast met een capaciteit van 2000m3/u afgestemd op het warmtepompsysteem. Om zorg te dragen voor een energiezuinig en geluidsarm ventilatiesysteem is gebruik gemaakt van R-Vent Safe componenten. Hierdoor konden alle verbinding van het systeem eenvoudig luchtdicht gerealiseerd worden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van R-Vent dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken ter voorkoming van condensatie. Het resultaat is dat met zo min mogelijk energie en een lage geluidsproductie de juiste toevoer van ventilatielucht door de muurroosters gerealiseerd wordt. Belangrijk voor een aangenaam verblijf voor zowel de gasten als de medewerkers. 

Over Strandpaviljoen "De Zeemeeuw”

Het strandpaviljoen “De Zeemeeuw” in Cadzand-Bad is het meest zuidwestelijke restaurant van Nederland en het modernste strandpaviljoen tussen Cadzand-Bad en Breskens. Medio 2020 is "De Zeemeeuw" volledig herbouwd, groter en moderner, op dezelfde blootgestelde locatie als zijn voorganger: Direct gelegen aan het “Zwin” strand en het Nederlands-Belgische natuurgebied “Het Zwin” als laatste van de Nederlandse strandpaviljoens voor de Belgische grens. De gasten van het strandpaviljoen kunnen genieten van het vrije uitzicht op het natuurlijke strand, de duinen, de Noordzee en ’s avonds van de adembenemende zonsondergang, zowel vanuit de ruime gastenkamer als vanaf het tweedaagse terras.