Projecten R-Vent

wij hebben het antwoord!
Projecten

Van minimaal bestek tot compleet ventilatiesysteem Transformatie van een bestaand pand tot huisartsenpraktijk

wij hebben het antwoord!
Van minimaal bestek tot compleet ventilatiesysteem

Voor de transformatie van een bestaand pand tot nieuwe huisartsenpraktijk in Lekkerkerk werkte Middelland Installatie Techniek samen met aannemer W. Visser en Zonen B.V. uit Ouderkerk aan den IJssel. Hierbij werd de hulp ingeschakeld van adviesbureau de Mik uit Stolwijk dat samen met Bergschenhoek Luchtcomfort een plan opstelde voor een compleet ventilatieplan.

Medio 2018 vraagt Ton Nobel (toen nog actief onder de naam Mijnlieff B.V. installatiebedrijf) de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort langs te komen, omdat hij een offerte mag indienen voor een transformatie van een bestaand pand tot een nieuwe Huisartsenpraktijk in Lekkerkerk. Meer dan een summier ventilatie bestek was er niet aanwezig, dus werd er een beroep gedaan op de expertise van Bergschenhoek Luchtcomfort.

Op 23 november 2018 werd de afspraak ingepland. De tekeningen en het bestek worden met elkaar doorgenomen en de uitgangspunten bepaald. De indeling van de begane grond is bekend, maar de invulling van de tweede verdieping niet. De positie van de R-Vent Cobra III HR-WU-unit wordt bepaald en het kanalenwerk kan zoveel mogelijk achter het verlaagde plafond verwerkt worden. Bergschenhoek Luchtcomfort kreeg de opdracht mee om een richtprijs te maken, inclusief ontwerp van een goed functionerend ventilatiesysteem dat voldoet aan de gestelde eisen uit het bestek.

Definitieve ‘go’

Een definitieve ‘go’ kreeg en de opdracht werd eind 2019 gegund aan aannemer W. Visser en Zonen en installateur Middelland Installatie Techniek. Met behulp van adviesbureau de Mik uit Stolwijk werd het plan van Bergschenhoek Luchtcomfort door de firma Middelland Installatie Techniek gefinetuned, zodat de materialen definitief besteld konden worden.

Gebruikte producten

De engineering-afdeling van Bergschenhoek ging aan de slag met het bepalen van de benodigde ventilatiecapaciteiten per ruimte. De behandelkamer en onderzoekkamer worden beiden voorzien van R-Vent VAV-kleppen, inclusief voeding. Deze VAV-kleppen kunnen worden aangestuurd door een 0-10V signaal. Voor de toevoer van de ventilatielucht wordt gebruikgemaakt van wervelplafondroosters type R-Vent WSDTM. Voor de afvoer van ventilatielucht wordt gebruik gemaakt van geperforeerd plafondroosters type R-Vent MWVPDR.

Voor kleine luchthoeveelheden tot 75 m³/h wordt gebruik gemaakt van toevoer- en afvoerventielen type R-Vent KTSJ en R-Vent KSOJ ventielen van Cleanvent coating. Alle roosters en ventielen worden aangesloten op akoestisch flexibele slangen type R-Vent PA. Om het inregelen van de roosters en/of ventielen mogelijk te maken, wordt er gebruikgemaakt van R-Vent regelkleppen. Voor het uitblazen van verontreinigde binnenlucht wordt gebruikgemaakt van een R-Vent Jetair kappen, inclusief plakplaat. Deze worden geplaatst op het dak van de 1e verdieping.

Voor het aanzuigen van buitenlucht wordt gebruikgemaakt van een WG-EF buitenmuurrooster inclusief plenum. Het kanaalwerk en hulpstukken vanaf de unit naar het dak / de gevel zijn uitgevoerd in R-Vent Dampdicht geïsoleerd. Het overige kanaalwerk is uitgevoerd in standaard R-Vent Buizen en hulpstukken van sendzimir verzinkt staal.

Uitgedacht ontwerp

Middelland Installatie Techniek zegt voor Bergschenhoek Luchtcomfort gekozen te hebben vanwege hun specialisme en hun complete programma op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling. De vertaling van een summier ventilatiebestek tot een uitgedacht ventilatie-ontwerp is voor Middelland Installatie Techniek de basis geweest om het project gegund te krijgen.

Heeft u ook een project waar u de hulp van een specialist op het gebied van ventilatie- en luchtbehandeling kunt gebruiken, neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe kunnen jullie ons helpen bij de transformatie van een bestaand pand tot huisartsenpraktijk?

Antwoord

Met een compleet op maat ontworpen en geleverd ventilatiesysteem, inclusief meerdere typen ventilatiekanalen aangesloten op een luchtbehandelingskast.