Duurzaam ventileren? Hoe kan ik een ventilatiesysteem verduurzamen? Bij realisatie én in gebruik?

wij hebben het antwoord!
Duurzaam ventileren?

Een duurzaam ventilatiesysteem

Het duurzaam bouwen van woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker. Als gevolg van de stijging van energieprijzen en de toenemende vraag zijn de prijzen van grondstoffen enorm gestegen. Het duurzaam bouwen van woningen en gebouwen wordt daarom steeds belangrijker.

Duurzaam bouwen betekent voor R-Vent een bouwwijze waarbij de footprint wordt verminderd bij productie én realisatie van een ventilatiesysteem. Duurzaam bouwen is beter voor het milieu en bespaart grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger en gezonder voor bewoners en gebruikers. Op de volgende manieren helpen wij u met het realiseren van uw duurzame projecten:

  • Duurzame  grondstoffen en materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • Een gezond en comfortabel binnenklimaat door goede ventilatie;
  • Energiebesparende systemen.

Climate Recovery

Climate Recovery kanalen en hulpstukken worden hoofdzakelijk geproduceerd van gerecycled glas en zand. De gepatenteerde flexibele kwaliteiten van Climate Recovery zorgen ervoor, dat de Climate Recovery Kanalen compact (plat) verpakt, opgeslagen en vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn de componenten 50% lichter in gewicht en reduceren ze de CO2- emissie tot 80% (EPD-rapportage), ten opzichte van de standaard stalen kanalen. Deze kanalen en hulpstukken bieden een compleet systeem voor ventilatie- of airconditioningsprojecten met een beperkte footprint.

Meer informatie over Climate Recovery

R-Vent SPEED Thermo Duct

R-Vent SPEED Thermo Duct is een compleet programma voorgeïsoleerde kunststof luchtkanalen, voor zowel boven- als onderdakse toepassing. Een duurzame oplossing die niet alleen bijzonder hoge prestaties levert op het gebied van thermische isolatie met een hoge luchtdichtheid. R-Vent SPEED Thermo Duct is bovenal een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren  van geïsoleerd kanaalwerk met een strakke uitstraling.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct

Ventilatie met warmteterugwinning

Door het gebruik van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning gaat er veel minder warmte verloren. De warmte van de binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt namelijk voor een groot deel benut om toegevoerde frisse buitenlucht voor te verwarmen. Dit zorgt voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. R-Vent levert een uitgebreide range van warmteterugwinunits (WTW-units), die variëren in capaciteit en toepassing.

Overzicht leverbare WTW’s van R-Vent, Zehnder & Itho Daalderop