Installatie- gemak

Kan een ventilatieproject eenvoudiger en goedkoper gerealiseerd worden?

wij hebben het antwoord!
Installatie- gemak

Installatiegemak volgens R-Vent

De kwaliteit van R-Vent gaat verder dan alleen kwalitatief goede componenten voor ventilatie en luchtbehandeling. Installatiegemak is één van de pijlers waarop wij producten ontwikkelen voor het juiste resultaat. Een energiezuinig en luchtdicht ventilatiesysteem.

R-Vent denkt daarom mee in het volledige bouwproces van een ventilatie- en/of luchtbehandeling systeem. Van gelabelde prefabricage tot just-in-time levering op de bouwplaats.  Hiervoor hebben wij een complete reeks kanaalsysteem-oplossingen. Rond, ovaal, rechthoekig, geïsoleerd altijd met het uitgangspunt; een juiste en eenvoudige installatie van een luchtdicht ventilatie- of luchtbehandeling systeem.

Prefab-levering voor een korte samenbouw tijd

Om de installatie van onze kanaalsystemen op de bouwlocatie te verkorten kan elk project volledig prefab geleverd worden. Dit start al bij de intake van een project door onze eigen engineering. Hierbij wordt het project volledig voorbereid voor prefabricage met oog voor een snelle en eenvoudige montage op de bouwplaats.

In onze productielocaties in Bergschenhoek en Staphorst worden de kanaalsystemen volgens tekening in een schone en weersonafhankelijke omgeving gefabriceerd en desgewenst gelabeld per locatie, pand/woning en verdieping. Zo vereenvoudigen en verkorte we de bouwtijd van het systeem op de bouwlocatie. Prefabricage voor installatiegemak.

Logistiekplan voor een juiste levering

Als onderdeel van de prefab-leveringen wordt uiteindelijk ook een gedetailleerd logistiek plan opgesteld in samenwerking met de opdrachtgever. Hierbij wordt in overleg met de opdrachtgever precies afgestemd volgens welk schema welke prefab-elementen wanneer geleverd moeten worden.

Dit zorgt voor minder ruimte beslag op de bouw, maar voorkomt ook onnodige vervuiling van de prefab-elementen. Eenmaal op de bouwplaats kunnen de gelabelde prefab-elementen direct, snel en eenvoudig worden samengebouwd. Installatiegemak waarmee de nodige tijd bespaard wordt.

Kanaalsystemen met installatiegemak van R-Vent

R-Vent SPEED Thermo Duct In- en outdoor geïsoleerde kanalen

R-Vent SPEED Thermo Duct is een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren van geïsoleerd kanaalwerk met een een hoge luchtdichtheid en een strakke uitstraling. R-Vent SPEED Thermo Duct ziet er niet alleen strak uit. De sandwichpanelen zijn gemaakt van star polyurethaanschuim omsloten door aluminium beplating met reliëf structuur aan de buitenzijde van 500 μm micron (0,5mm). Hierdoor is R-Vent SPEED Thermo Duct zeer robuust en blijven de eigenschappen gedurende de levensduur onveranderd. Naast de thermische isolatie zijn ook de geluidsisolerende eigenschappen een absolute meerwaarde.

R-Vent SPEED Thermo Duct is door het lage gewicht en de gebruiksvriendelijke verbinding snel en eenvoudig te installeren. Hierdoor zijn er bij grote afmetingen in veel situaties geen aanvullende bouwkundige maatregelen vereist. De montage kost hierdoor veel minder manuren. Ook R-Vent SPEED Thermo Duct kan volledige geprefabriceerd en gelabeld worden geleverd.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct In- en outdoor

 

R-Vent Instortsystemen

Van losse componenten tot volledig projectmatig en/of prefab geleverde systemen. Het R-Vent programma instortsystemen omvat een grote verscheidenheid aan producten, die gelabeld en gebundeld volgens een logistiek plan geleverd kunnen worden.

R-Vent Instort is gemaakt van sendzimir verzinkt staal. Standaard afmetingen zijn 70 x 170mm, 80 x 170mm, 80 x 200mm, 80 x 220mm en 80 x 250mm. Kanalen zijn langsnaad gelast voor een optimale luchtdichtheid en stevigheid.

Overzicht van Prefab-systeem oplossingen

R-Vent Safe

R-vent Safe maakt het mogelijk een systeem eenvoudig en luchtdicht te monteren. En met een levensduur van tenminste 40 jaar haalt u met deze innovatieve techniek in een handomdraai een hoger rendement dan met traditionele ventilatiekanalen. De installatie van ventilatie- en/of luchtbehandelingssystemen is nu eenvoudiger en gaat sneller dan ooit te voor.

Alle componenten voorzien van R-vent Safe zijn zo geconstrueerd dat ze naadloos in elkaar schuiven. De vorm van de R-vent Safe ring zorgt dat de buis bij montage direct in de correcte positie terecht komt en een luchtdichte verbinding maakt. De ring maakt de installatie zo eenvoudig dat montagematerialen tot een minimum beperkt worden. Tapen en/of afkitten is niet langer nodig. Slechts een enkele parker is nodig om een stevige verbinding te krijgen. 

Meer informatie over R-Vent Safe

De voordelen van R-Vent Safe op een rij: