Logistieke ondersteuning "De juiste logistieke ondersteuning voor mijn ventilatieproject?"

wij hebben het antwoord!
Logistieke ondersteuning

Logistieke ondersteuning voor elk project

Er is een groot tekort aan woningen in Nederland. Het aantal inwoners in Nederlandse steden groeit waardoor ook de binnnenstedelijke bouwactiviteiten toenemen. Dit zorgt voor groeiende logistieke uitdagingen. De eisen aan het bouwverkeer binnen steden wordt ook steeds strenger. Denk hierbij aan milieuregels ten aanzien van CO2-uitstoot en andere negatieve effecten van het goederenvervoer binnen steden.

Spiraliet denkt daarom mee in het volledige bouwproces van een ventilatie- en/of luchtbehandeling systeem en helpt u ook bij uw logistieke uitdagingen. Van compact te vervoeren kanalen, gelabelde prefabricage, just-in-time levering  tot aan de manier waarop de goederen op de bouwplaats worden aangeleverd. Denk hierbij aan specifieke karren, rekken en containers die een positieve bijdrage leveren aan de bewegingen en beperkte ruimte op de bouwplaats.

Efficiënter werken met Prefab

Om de installatie van onze kanaalsystemen op de bouwlocatie te verkorten kan elk project volledig prefab geleverd worden. Dit start al bij de intake van een project door onze eigen engineering. Hierbij wordt het project volledig voorbereid voor prefabricage met oog voor een snelle en eenvoudige montage op de bouwplaats.

In onze productielocaties in Bergschenhoek en Staphorst worden de kanaalsystemen volgens tekening in een schone en weersonafhankelijke omgeving gefabriceerd en desgewenst gelabeld per locatie, pand/woning en verdieping in karren of rekken geleverd. Zo vereenvoudigen en verkorten we de bouwtijd van het systeem op de bouwlocatie. Prefabricage voor installatiegemak.

Logistiek plan voor een juiste levering

Als onderdeel van de prefab-leveringen wordt uiteindelijk ook een gedetailleerd logistiek plan opgesteld in samenwerking met de opdrachtgever. Hierbij wordt in overleg met de opdrachtgever precies afgestemd volgens welk schema welke prefab-elementen wanneer geleverd moeten worden.

Dit zorgt voor minder ruimte beslag op de bouw, maar voorkomt ook onnodige vervuiling van de prefab-elementen. Eenmaal op de bouwplaats kunnen de gelabelde prefab-elementen direct, snel en eenvoudig worden samengebouwd. Installatiegemak waarmee de nodige tijd bespaard wordt.

Climate Recovery

De gepatenteerde flexibele kwaliteiten van Climate Recovery zorgen ervoor, dat de Climate Recovery kanalen compact (plat) verpakt, opgeslagen en vervoerd kunnen worden. Op deze manier kan met minder transportbewegingen dezelfde hoeveelheid kanalen worden vervoerd. Ook nemen de kanalen hierdoor minder ruimte in op de bouwplaats.

Climate Recovery kanalen en hulpstukken worden hoofdzakelijk geproduceerd van gerecycled glas en zand. Daarnaast zijn de componenten 50% lichter in gewicht en reduceren ze de CO2- emissie tot 80% (EPD-rapportage), ten opzichte van de standaard stalen kanalen. Deze kanalen en hulpstukken bieden een compleet systeem voor ventilatie- of airconditioningsprojecten met een beperkte footprint.

Meer informatie over Climate Recovery

R-Vent SPEED Thermo Duct, duurzame, geïsoleerde dakkanalen.

Kanaalwerk bovendaks wordt blootgesteld aan de meest extreme weersomstandigheden. R-Vent heeft een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook tal van andere voordelen biedt ten opzichte van traditioneel kanaalwerk. R-Vent SPEED Thermo Duct kan compact vervoerd worden en hoeft na montage niet meer geïsoleerd te worden. Dit zorgt voor minder handelingen en ruimtebesparing op de bouwplaats.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct