Duurzame ventilatie kanalen? Energie besparen met duurzame ventilatiekanalen. In montage én gebruik?

wij hebben het antwoord!
Duurzame ventilatie kanalen?

Duurzame ventilatiekanalen

Voor Spiraliet is het leveren van een bijdrage aan een beter klimaat zeer belangrijk. Niet alleen door te zorgen voor een goed binnenklimaat. Ook door het reduceren van de milieu impact van onze bedrijfsactiviteiten. Dit doen we door te investeren in duurzamere producten en door te innoveren in de productie en logistiek van onze producten en systemen. Zo sturen we continu op vermindering van onze footprint.

De focus ligt niet alleen op het ontwikkelen van duurzamere producten, die zowel in productie als gedurende de levensduur minder impact hebben. Wij kijken ook nadrukkelijk naar de optimalisatie van zowel het logistieke proces als het eigenlijke bouwproces waarbij de toepassing van onze producten een positieve bijdrage levert aan de vermindering van de milieu impact. De processen binnen onze organisatie die hiervoor moeten zorgen zijn geborgd in ons MVO beleid.

Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger en gezonder voor bewoners en gebruikers. Op de volgende manieren helpen wij u met het realiseren van uw duurzame projecten:

  • Duurzame  grondstoffen en materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • Een gezond en comfortabel binnenklimaat door goede ventilatie;
  • Energiebesparende systemen.
R-Vent SPEED Thermo Duct In- en Outdoor

R-Vent SPEED Thermo Duct is een compleet programma voorgeïsoleerde kunststof luchtkanalen, voor zowel boven- als onderdakse toepassing. Een duurzame oplossing die niet alleen bijzonder hoge prestaties levert op het gebied van thermische isolatie met een hoge luchtdichtheid. R-Vent SPEED Thermo Duct is bovenal een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren  van geïsoleerd kanaalwerk met een strakke uitstraling.

Bekijk hieronder onze uitzending van R-TIME over R-Vent SPEED Thermo Duct. U krijgt in een paar minuten inzicht in alle duurzame voordelen van R-Vent SPEED Thermo Duct. 

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct

R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken

Ons antwoord voor aan- en afvoerkanalen van WTW-systemen

Speciaal voor de aan- en afvoer lucht aansluitingen op WTW- systemen en lucht warmtepompen zijn R-Vent Dampdicht geïsoleerde buizen en hulpstukken ontwikkeld. De R-Vent Dampdichte buizen en hulpstukken zijn standaard voorzien van 13mm Aerofoam dampdichte isolatie en R-Vent Safe afdichtingsrubber voor een goede luchtdichtheid.

De Dampdichte buizen en hulpstukken zorgen voor dat het ventilatiesysteem luchtdicht is, het warmteverlies vermindert wordt en condensvorming voorkomen wordt. Hiernaast zorgen de geluidsisolerende eigenschappen van het dampdichte materiaal voor een geluidsarmere installatie.

Climate Recovery

Climate Recovery kanalen en hulpstukken worden hoofdzakelijk geproduceerd van gerecycled glas en zand. De gepatenteerde flexibele kwaliteiten van Climate Recovery zorgen ervoor, dat de Climate Recovery Kanalen compact (plat) verpakt, opgeslagen en vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn de componenten 50% lichter in gewicht en reduceren ze de CO2- emissie tot 80% (EPD-rapportage), ten opzichte van de standaard stalen kanalen. Deze kanalen en hulpstukken bieden een compleet systeem voor ventilatie- of airconditioningsprojecten met een beperkte footprint.

Meer informatie over Climate Recovery

Duurzame ventilatie met warmteterugwinning

Door het gebruik van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning gaat er veel minder warmte verloren. De warmte van de binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt namelijk voor een groot deel benut om toegevoerde frisse buitenlucht voor te verwarmen. Dit zorgt voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. R-Vent levert een uitgebreide range van warmteterugwinunits (WTW-units), die variëren in capaciteit en toepassing.

Overzicht leverbare WTW’s van Itho Daalderop, Vent-AxiaZehnder